HPK

mesothelioma survival rates,structured settlement annuity companies,mesothelioma attorneys california,structured settlements annuities,structured settlement buyer,mesothelioma suit,mesothelioma claim,small business administration sba,structured settlement purchasers,wisconsin mesothelioma attorney,houston tx auto insurance,mesotheliama,mesothelioma lawyer virginia,seattle mesothelioma lawyer,selling my structured settlement,mesothelioma attorney illinois,selling annuity,mesothelioma trial attorney,injury lawyer houston tx,baltimore mesothelioma attorneys,mesothelioma care,mesothelioma lawyer texas,structered settlement,houston motorcycle accident lawyer,p0135 honda civic 2004,structured settlement investments,mesothelioma lawyer dallas,caraccidentlawyer,structured settlemen,houston mesothelioma attorney,structured settlement sell,new york mesothelioma law firm,cash out structured settlement,mesothelioma lawyer chicago,lawsuit mesothelioma,truck accident attorney los angeles,asbestos exposure lawyers,mesothelioma cases,emergency response plan ppt,support.peachtree.com,structured settlement quote,semi truck accident lawyers,auto accident attorney Torrance,mesothelioma lawyer asbestos cancer lawsuit,mesothelioma lawyers san diego,asbestos mesothelioma lawsuit,buying structured settlements,mesothelioma attorney assistance,tennessee mesothelioma lawyer,earthlink business internet,meso lawyer,tucson car accident attorney,accident attorney orange county,mesothelioma litigation,mesothelioma settlements amounts,mesothelioma law firms,new mexico mesothelioma lawyer,accident attorneys orange county,mesothelioma lawsuit,personal injury accident lawyer,purchase structured settlements,firm law mesothelioma,car accident lawyers los angeles,mesothelioma attorneys,structured settlement company,auto accident lawyer san francisco,mesotheolima,los angeles motorcycle accident lawyer,mesothelioma attorney florida,broward county dui lawyer,state of california car insurance,selling a structured settlement,best accident attorneys,accident attorney san bernardino,mesothelioma ct,hughes net business,california motorcycle accident lawyer,mesothelioma help,washington mesothelioma attorney,best mesothelioma lawyers,diagnosed with mesothelioma,motorcycle accident attorney chicago,structured settlement need cash now,mesothelioma settlement amounts,motorcycle accident attorney sacramento,alcohol rehab center in florida,fast cash for house,car accident lawyer michigan,maritime lawyer houston,mesothelioma personal injury lawyers,personal injury attorney ocala fl,business voice mail service,california mesothelioma attorney,offshore accident lawyer,buy structured settlements,philadelphia mesothelioma lawyer,selling structured settlement,workplace accident attorney,illinois mesothelioma lawyer

Menu Navigasi

Untuk Wanita, Inilah Perbuatan yang Dianggap Zina Meski Kamu Merasa Tidak Melakukannya

Mengerti kah kalian bila jadi seseorang perempuan dikatakan bagaikan pakar syurga. tetapi banyak sekali perkiraan yang wajib dialami seseorang perempuan kala hidup di dunia.

perihal ini dikeranakan banyak dosa besar yang boleh dicoba oleh perempuan meski perbuatan tersebut dikira remeh.

terdapat sebagian perbuatan yang acapkali dicoba oleh perempuan dan juga perbuatan tersebut dikira zina meski ramai orang yang tidak melaksanakannya secara nyata.

serupa yang dikongsikan oleh website renunganislam, berikut yakni 5 perbuatan yang dikira zina oleh perempuan.

1. melaksanakan urusniaga dan juga memakan riba

banyak perempuan yang ketahui bila riba itu perbuatan dosa tetapi masih aja ramai perempuan yang tergoda dengan urusniaga riba terlebih lagi dengan bangganya mereka memakan hasil riba yang dikira menguntungkan itu.

dan juga yang butuh perempuan tahu bila riba itu dosanya amat besar daripada berzina 36 kali.

terlebih lagi bagi sabda rasulullah saw :

“riba itu 73 pintu (dosa) yang amat ringan merupakan sama serupa dosa seorang yang menzinai bunda kandungnya sendiri” (hr alhakim dan juga angkatan laut (AL) baihaqi).

2. mengenakan parfum biar kalangan lelaki mencium baunya

salah satu perbuatan yang kerap dicoba perempuan dan juga dikira dosa besar ialah mengenakan parfum biar kalangan lelaki menciumnya.

banyak perempuan yang mau tampak menawan dan juga wangi kala berposisi di samping lelaki.

tetapi perbuatan serupa ini dikira telah berdosa kerana telah mengenakan parfum kelewatan di depan lelaki yang bukan suaminya.

dalam hadis rasulullah bersabda :

“wanita sesiapa sahaja yang mengenakan parfum setelah itu melewati pada sesuatu kalangan biar mereka mencium bau parfum itu hingga wanita itu dikira berzina” (hr an nasa’i) ”.

3. bersentuhan kulit dengan kalangan lelaki yang bukan mahramnya

salah satu perbuatan yang diaggap dosa besar ialah perempuan yang memperbolehkan kulit badannya dijamah lelaki.

terlebih lagi perempuan yang telah melaksanakan sentuhan tangan dengan lelaki yang bukan mahramnya ini dikira serupa berzina dengan azab yang amat dahsyat oleh allah swt.

rasulullah bersabda: ” zina tangan merupakan dengan meraba (memegang) ” (hr muslim).

4. menggemari sesama jenis

seorang yang menggemari sesama tipe ataupun lesbian ini dikira bagaikan dosa besar dan juga tercantum penyakit kesucian.

dalam kitab  (AD) dawaa’, ibnu qayyim (AL) jauziyah dipaparkan bila perbuatan lesbian ini membikin pelakunya dikategorikan bagaikan pezina.

“disebutkan dalam sebagaian atsar yang marfu’: “jika seseorang perempuan menghadiri perempuan yang lain hingga keduanya merupakan penzina ” tulis ibnu qayyim”.

5. zina anggota badan yang lain serupa zina mata , kuping ataupun lisan

perbuatan zina yang dikira dosa besar ialah zina mata , kuping ataupun lisan.

perbuatan zina ini menyebabkan lawan tipe mempunyai peluang banyak buat memandang badan perempuan yang pada kesimpulannya boleh membangkitkan syahwat lawan tipe.

zina mata, kuping ataupun lisan seluruh perbuatan yang dicoba dengan tujuan membangkitkan syahwat lawan tipe buat memegang ataupun berbicara badan dengannya.

jadi, seperti itu ia kelima perbuatan yang dikira zina dan juga butuh dikenal perempuan.
( sumber: http:// www. islamituindah. com. my/2016/11/untuk-wanita-inilah-perbuatan-yang. html )
Bagikan ke Facebook

Artikel Terkait